Zanglessen

Haal het beste uit jezelf!

 

Ik geef al jaren les als zangdocent en ik vind het heerlijk! Als je zingt ben je op je kwetsbaarst en juist dat is zo mooi aan dit vak. Zangers of zangeressen begeleiden is een uitdaging die bij iedereen weer nieuw en bijzonder is.

 

Wanneer iemand bij mij komt is mijn eerste vraag altijd; "Wat wil je leren van mij?". Meestal zijn er veel vragen op zangtechnisch gebied, maar ook vragen leerlingen vaak begeleiding bij hoe zij zich op het podium moeten neerzetten. Juist daar ligt vooral mijn passie; een leerling begeleiden en spiegelen. Bekijken hoe diegene zich beter, mooier, sterker en persoonlijker kan presenteren op het podium.

 

Tijdens het zingen bestaat je podiumperformance voornamelijk uit tekstinterpretatie, muzikale beleving en energie, zowel psychisch als fysiek. In muziek breng je emoties over en het publiek moeten willen blijven luisteren naar wat zij hoort en ziet. Als zanger(es) is het een kunst om publiek te blijven boeien. Zingen is meer dan mooie en goede noten zingen.

 

Op het gebied van podiumperformance komen de volgende onderdelen altijd aan bod tijdens mijn lessen;

  • Passie/energie
  • Techniek (o.a. Complete Vocal Technique van Catherine Sadolin*)
  • Lichaamshouding
  • Bewustwording
  • Tekstinterpretatie
  • Podiumperformance
  • Onzekerheden
  • Microfoontechniek
  • Uitstraling
  • Beheersing van spanningen (zowel psychisch als fysiek)  

 

Toen ik een masterclass kreeg van Catherine Sadolin, realiseerde ik me dat ik haar techniek altijd al gebruikte. Daarnaast kreeg ik antwoorden op veel vragen. Ik had eindelijk duidelijke handvatten om mijn leerlingen nóg verder te kunnen helpen. Ik geloof dan ook heilig in deze techniek en in mijn lessen hanteer ik ook haar termen (overdrive-borststem, neutral-kopstem enz.). 

 

Wil je meer info? Mail me gerust op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Linda Barnaart:

“Door de zanglessen bij Cindy ben ik me veel bewuster geworden van mijn eigen geluid en de mogelijkheden die ik met mijn stem heb. Door de lat steeds wat hoger te leggen blijft elke les weer uitdagend. Ook is er veel aandacht voor interpretatie waardoor ik nu nummers op een andere manier benader en instudeer.”

Casper Feddema (www.officialcasper.nl):

“Sinds ik lessen bij Cindy volg helpt ze me met alles wat er bij het vak komt kijken: techniek, performance, camera, enz. Je kan ook erg veel lol met haar hebben tijdens de lessen en toch blijf je elke les weer veel leren! Haar lessen helpen mij ook heel erg.”

Jelena Olijslager (Blooze on the rocks):

“Cindy is een zeer inspirerende zangdocent die echt het beste uit iemand weet te halen. Je krijgt “the full package': techniek, presentatie, tekstbeleving en vooral enthousiasme. Ik stap na een zangles voldaan naar buiten, nieuwe ervaringen rijker.”