Masterclass

Haal het beste uit jezelf!

 

Tijdens een masterclass spiegel ik. Ik observeer wat ik zie, hoor en voel en koppel dit terug. Daarnaast begeleid ik de professional zangtechnisch, werk ik aan de podiumperformance en diepen we zijn/haar tekstinterpretatie uit. Mijn doel in masterclasses is altijd gericht op de vocalist(e) als individu met al zijn/haar kwaliteiten. Regelmatig krijg ik de vraag van een professioneel werkend vocalist(e) of ik hem of haar verder kan helpen op het gebied van performance en/of techniek.  Wanneer je als artiest openstaat voor nieuwe inzichten en mij hiervoor benadert, vind ik dat getuigen van lef. Je durft het aan om jezelf te laten spiegelen en dat is een stap die maar weinig professionals aangaan.

 

Het aantal sessies hangt af van je persoonlijke wensen. In deze sessies richt ik me als coach op wie je bent, waar je staat en wat je kunt doen om jezelf nog sterker neer te zetten als performer en vocalist(e). Soms zijn het heel kleine dingen die al een heel groot verschil maken. En soms zijn het nieuwe inzichten die je gewoon nog nooit eerder hebt teruggekregen uit het publiek, van je docent of collega’s.

 

Ik werk vanuit mijn eigen brede ervaring van de afgelopen 25 jaar. In de loop der jaren heb ik me op het podium ontwikkeld tot wie ik nu ben. Maar als zanger(es) en performer ben je nooit ‘klaar’; als je openstaat voor ontwikkeling is het een fantastisch, boeiend en eeuwigdurend leerproces!

 

Door de diversiteit in ervaring durf ik pas sinds een aantal jaren te beweren dat ik ècht volledig mezelf ben op het podium.  Ik ben mezelf en vergroot een aantal aspecten van mijn persoonlijkheid. Dit is in mijn optiek de kunst van het performen; jezelf durven zijn, maar bepaalde facetten uitdiepen, ontwikkelen en vergroten. Zo blijf je altijd dicht bij jezelf.

 

Tijdens de masterclass werken we o.a. aan de volgende onderdelen:

 

Wil je meer info? Mail me gerust op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Irene Hartkamp   www.irenehartkamp.com

De coaching van Cindy op het gebied van podiumpresentatie/houding, was erg verhelderend. Fijne lessen op een eerlijke en directe manier, van een echte vakvrouw die haar studenten vanuit passie begeleidt!”

 

Martijn van Essen (singer-songwriter)   www.martijnvanessen.nl

“Waar de meeste zangdocenten focussen op techniek, gaat Cindy een stap verder. Met praktische en relevante richtlijnen heeft zij mij geleerd echt een verhaal te vertellen op het podium”